16 днів проти насильства

На виконання листа міністерства соціальної політики Ураїни «Щодо проведення щорічної акції 16 днів проти насильства» 18 листопада 2014року в Єланецькому професійному аграрному ліцеї були проведені заходи , а саме:

- тренінгове заняття за темою «Як уникнути насилля» (групи №11, №49 професія «обліковець реєстрація бухгалтерських даних - ОКН» «Кухар» , практичний психолог Спину О.І.);

- виховна година за темою «Домашнє насильство, попередження шляхи подолання» практичний психолог Спину О.І.

/Files/images/2014/16_dnv_proti_nasillya/1416491890_8.jpg

/Files/images/2014/16_dnv_proti_nasillya/1416491809_10.jpg

/Files/images/2014/16_dnv_proti_nasillya/1416491805_6.jpg

Поради психолога

Правило 1. Якщо ти повертаєшся додому пізно, або йдеш по узбіччю дороги - сумочку неси на плечі. Або ж вона має бути з іншого боку від дороги.

Правило 2. Не носи в гаманці кредитні картки й велику суму грошей! У транспорті тримай сумочку в руці й у полі свого зору. Не демонструй наявність великої суми грошей при оплаті за проїзд. Краще носи для цього невеликі купюри в кишені.

Правило 3. Ніколи не запрошуй до себе додому малознайомих людей. Спілкуватися з ними краще на нейтральній території. Кіно, театр, кав'ярні. Не варто ходити в гості до тих кого ти погано знаєш.

Правило 4. Заходячи в темний під'їзд, візьми у руки ключ, ручку або будь-який інший твердий предмет. У разі нападу постарайся вдарити ґвалтівника, влучити йому в ніс, у губи, в очі. Спробуй ударити нападника в пах. Не соромся при цьому дряпатися й кричати.

Правило 5. Ніколи не відправляй смс на невідомі номери. Не реагуй на пропозиції розіграшів призів і подарунків. Якщо пообіцяли, що смс буде безкоштовною. Де лежить безкоштовний сир, ми прекрасно знаємо.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.