Прийшов Миколай – двері відчиняй

19 грудня – день Святого Миколая.

З сивої давнини люди з особливою повагою ставилися до святого Миколая, оскільки «він другий після Бога заступник на землі». Зимового Миколая завжди відзначали урочисто, тому що він вважався покровителем усіх бідних і знедолених, землеробства і тваринництва.

З метою виховання патріотичних почуттів, поваги до народних традицій, звичаїв та обрядів, шанування духовних цінностей українського народу в бібліотеці ліцею було проведено святковий ранок « Без традицій нема культури, без культури нема нації». За допомогою бібліотекаря Настенко Т.А. та ведучих Кудибіна П., глядачі дізналися, що природа завжди була в основі матеріальної та духовної культури наших пращурів, постійно одухавлювалась у їхній свідомості й поставала в народних уявленнях Матір’ю - Берегинею. Відповідно і ставилися наші пращури до природи по-синівські шанобливо і дбайливо, а будь-яку діяльність у ній узгоджували з її законами. Також дізналися за яким народним календарем вони живуть, про життя святого Миколая та легенди про нього. Учні., Єфименко Н., Кардівара Н. декламували вірші звертаючись до святого Миколая з проханням завітати до кожного українця і залишити подаруночки, подарувати здоров’я та миру.

Директор ліцею Кружкова Н.В. щиро привітала всіх ліцеїстів із святом і сказала: « Що це свято з дитинства, яке пробуджує в нас багато теплих, незабутніх, казкових спогадів. Навіть дорослі у цей день починають вірити в чудеса. Нехай це свято наповнить ваші домівки щастям, теплом і добром. А всі хто добре навчається і поводиться отримають від Святого Миколая незабутні подарунки!» На завершення заходу пролунала пісня « Святий Миколай, ти до нас прийди» у виконані Мартинюка І.С. та Вроденко Д., яку всі присутні із задоволенням разом із виконавцями співали. У цей день вихованця ліцею мали можливість поласувати на заході солодощами.

Учнів гуртожитку було запрошено до районної бібліотеки, де бібліотекар Тімцева Л. провела для них розважальну програму «Ой хто, хто Миколая любить». Учні активно приймали участь у ребусах, вікторині, іграх. Було дуже цікаво і весело.

Від усього серця вітаємо всіх з Днем Святого Миколая Чудотворця! Нехай це свято наповнить ваші домівки щастям, теплотою і добром,а Святий Миколай вселить у вас любов, благословить на добрі справи і подарує віру в здійснення найзаповітніших мрій! Достатку затишку, душевного родинного тепла та миру всім нам! Тож віримо в чудеса і чудо відбудеться.

/Files/images/2016/gruden/mikolay/_MG_8481.jpg

/Files/images/2016/gruden/mikolay/SAM_9705.JPG

/Files/images/2016/gruden/mikolay/SAM_9725.JPG

/Files/images/2016/gruden/mikolay/_MG_8499.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.