Навчально-практична конференція здібної молоді професійно-технічних навчальних закладів в м. Южноукраїнськ

Одним із важливих напрямків сучасної освіти є така організація навчального процесу, яка забезпечує глибокі та міцні знання основ наук і разом з тим формує в учнів самостійно мислити, розвивати творчість та ініціативу. Саме такі здібності продемонстрували учні ПТНЗ області на навчально-практичній конференції, яка відбулася 08-09 червня в гарну сонячну погоду в місті енергетиків – атомників Миколаївської області – Южноукраїнську. Конференція була проведена на базі ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей».

Єланецький професійний аграрний ліцей представляв здібний учень І курсу за професією «Оператор комп’ютерного набору. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» Іванов Владислав.

Владислав є творчою людиною в різних галузях наук. На протязі двох місяців разом з викладачем біології та екології Цикало І.М. був підготовлений проект для участі в обласному конкурсі «Еко-ідея. Північне Причорномор’я очима молоді». Владислав став одним із переможців цього конкурсу, нагороджений грамотою Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Подальша робота над проектом дала змогу йому бути в числі учасників в конференції здібної молоді.

На конференцію також була представлена виставка навчального закладу, де були творчі доробки учнів : вишивка, різьба по дереву, аплікації в техніці «квілінг», муляжі кулінарних виробів, творчість учнів гуртка «Первоцвіт», творчі проекти учнів груп операторів комп’ютерного набору.

Організатори заходу заповнили перебування учасників великою кількістю заходів, від яких всі учні та їх наставники були в захваті.

Екскурсії в інформаційно-культурний центр «Імпульс», підрозділ «Южноукраїнська АЕС», на повномасштабний тренажер ІІІ енергоблоку, Ташлицьку гідроакумулюючу електростанцію залишила в пам’яті велику кількість інформації, цікаві спогади, фотографії та вдячність людям, які працюють на благо батьківщини, поліпшують економіку країни та свого міста.

Екскурсія до річки Південний Буг здивувала художніми композиціями на гранітних скелях «Козак Мамай» та «Пресвята Покрова – захисниця козаків», музеєм збройної техніки Другої світової війни і післявоєнних часів під відкритим небом. В музеї міста атомників учні з цікавістю слухали екскурсовода про історичні події минувщини, про видатних людей, ветеранів війни та праці, про учасників АТО та ознайомилися з представленими творчими доробками жителів міста.

Конференція розпочалася психологічним тренінгом для здібних учнів, а продовження її відбулося на наступний день. Учасники представили присутнім свої різноманітні проекти в різних галузях наук та в виробничій сфері діяльності ПТНЗ. Іванов Владислав представив свій проект екологічного змісту: заповідник «Єланецький степ»: проблеми та перспективи». Його розповідь супроводжувалась презентацією та науково-популярним фільмом, створеним і озвученим учасниками творчої групи екологічного гуртка «Джерело».

Даючи позитивну оцінку виступу Владислава Іванова, директор НМЦПТО Н.В. Шаповалова, яка з захопленням відгукнулася про цікавий проект, який познайомив учасників конференції з перлиною Північного Причорномор’я, єдиному на Правобережжі України заповідника степового ландшафту, та прекрасними краєвидами Єланеччини.

Владислав був відзначений сертифікатом учасника навчально-практичної конференції здібних учнів ПТНЗ Миколаївщини.

/Files/images/2016/cherven/konferentsya/123.jpg

/Files/images/2016/cherven/konferentsya/124325.jpg

/Files/images/2016/cherven/konferentsya/123234.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.